Andunge NM – Asker seilforening – 17, 18 og 19. august

Anders And ble fraktet på henger innover fredag morgen ; sjøsatt og rigget i god tid før første varselsignal kl. 17.00.
Erling Nielsen – rutinert Soling seiler – var leid inn som fokke og spinnakerslask for anledningen.
Forsiktig optimisme før start ; vi var klar over at vi hadde gode muligheter til å hevde oss – men visste også at flere av de andre båtene
var bemannet med Norgesmestere i andre jolle- og kjølbåtklasser.
Vi seilte meget bra fredag og lørdag. Ett par «rufsete» starter, men en del gode og riktige taktiske banevalg, og god båtfart både på kryss og på spinnaker-leg.
Kjempet i teten begge dager, lå an til bronsemedalje lørdag kveld.
Båten og mannskapet liker friske forhold – og søndagens vindstille var derfor langt fra optimalt for oss. Vi ble liggende helt stille i perioder – og var en av dem som
ikke kom i mål under maksimaltiden. Dette gjør seg ikke bra i poengstriden – og vi falt tre plasser ned – fra 3. til 6. plass.
Totalt sett er vi meget fornøyde med prestasjonen. Ny «rekord» for båten ; tror en 8. plass er det beste NM resultatet båten har oppnådd tidligere.

Utklipp fra http://www.seilas.no http://www.asker-seilforening.no og http://www.seilmagasinet.no :
Fredag: Frisk men slengete vind i varm ettermiddagssol da NM for Andunge startet fredag.
Etter fredagens to seilaser er det uhyre jevnt i teten i Andunge-NM. Pål Terje Christensen og Helge Hansen (Asker/Larvik) har tatt ledelsen på samme poengsum som Lasse Naumann/Einar Gløersen, Asker. Pål Terje vant den andre seilasen og ble nr. 2 i den første, mens norgesmestrene fra 2010 seilte hjem den første seilasen og ble nr. 2 i den andre. Fjorårets mestere Torgeir Pedersen/Terje Sorteberg, Asker, har to tredjeplasser hittil og ligger kun tre poeng bak. På fjerdeplass og ytterligere tre poeng bak ligger Dag Bertheussen/Erling Nielsen, Horten Seilforening.

Lørdag: Nytt lag i teten i Andunge NM.
Torgeir Pedersen og Terje Sorteberg har nå et klart forsprang på ni poeng til Pål Terje Christensen/ Helge Hansen som ledet etter første dag., men som lørdag bare klarte 9. og 7. plass. Lasse Naumann/Einar Gløersen som lå på 2. plass før lørdagens seilaser fikk en disk i den siste seilasen og er nede på 8. plass. Men de kan rykke oppover på listen når en seilas kan strykes i morgen. For det blir seilaser også på reservedagen. Bronseplassen har nå Dag Bertheussen/Erling Nielsen med to poeng opp til sølvet, men bare ett poeng bak følger de siste års bronsevinnere Preben og Alexandra Wang. Også ungdommene Mari Børretzen/Christian Walter og Torbjørn Skari har meldt seg på i medaljekampen og har to poeng opp til bronseplass. Vinden forsvant helt under den siste seilasen lørdag, men et østlig vindpust berget de første båtene i mål så vidt under maksimaltiden.

Søndag; Samme mestere som i fjor i Andunge NM
Og som i 2008 og 2009. Torgeir Pedersen og Terje Sorteberg. Asker, vant også søndagens ene seilas som foregikk under meget krevende og skiftende vindforhold. Halve feltet ble liggende i vindstilla og klarte ikke maksimaltiden. Men de beste fant vindstripene etter at vinden dalte kraftig minuttet før start. For Lasse Naumann og Einar Gløersen fra Asker ble ekstradagen redningen; i stedet for å dra med seg en tjuvstart i poengsammendraget, fikk de byttet ut den med en 2. plass i søndagens seilas og endte på sølvplass sammenlagt. Bronsemedaljene gikk til Pål Terje Christensen fra Asker og Helge Hansen fra Larvik. Det ble alt i alt et vellykket mesterskap under varierte og krevende seilforhold, fra regn til solbad. Deltagelsen var noe mindre enn tidligere. Det var 22 båter på startlinjen , mens de siste årene har samlet rundt 30 båter. Det var to svenske mannskap som seilte inn til 7. og 8. plass. Litt skuffende at det bare en rormann fra en annen norsk seilforening. Dag Bertheussen fra Horten ble nr. 6 med Askerseileren Erling Nielsen som mannskap.

–dag

Reklamer

Om julaften

af Indre Havn
Dette innlegget ble publisert i Resultater 2012. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s