Torsdag 25.juli – BB11 Challenge

Torsdag 25.juli ble årets BB11 Challenge i Kragerø arrangert på fjorden i skjærgården utenfor Kragerø. BB11 Challenge er et uhøytidelig arrangement, hvor det sosiale, vennskap, seilas og regatta står i fokus. Det seiles på faste merker rundt om i Kragerøfjorden og det skulle avvikles 3 seilaser.

Men først var det samling for alle de seilende på hele 9 deltagende båtene på Saltneven. Denne gangen var det seilere fra nær og fjern, selvsagt lokale fra Kragerø samt tilreisende fra Arendal, Brevik, Horten, Asker samt Brooklyn NY/USA og Haag/NL. På Saltneven, som tilhører Kragerø seilforening, ligger klubbhus med tilhørende brygger og fasiliteter. Her ble baner diskutert og lagt samt starter og opplegg avtalt. Det regattatekniske med starter og målgangslister ble håndtert av Leif Inge Thorsen fra Kragerø seilforening på en forskriftsmessig og profesjonell måte.
Med en lett bris fra s-sø var første start fra den faste startlinjen ved Saltneven og kryss opp til bøya ved fyret på Stavseng etterfulgt av en lenselegg innover fjorden til grønn stake ved Buttebåen og kryss tilbake til mållinjen ved Saltneven.
Etter denne første seilas var det igjen samling på Saltneven for å avtale de to neste løpene. I andre seilas ble startlinjen lagt ved den grønne staken ved Barbaraskjæret og målgang forbi Galeiodden helt inne ved marinaen inne i Kragerø havn – utrolig kjekt med start/målbåt som flytter seg rundt i fjorden etter behov.
Etter at alle båtene var vel over målstreken inne i havna, var det start i tredje løpet fra samme linje – altså inne i havna. Og løpet denne gangen gikk ut til fergeleiet ved Skåtøyroa. Dette ble et veldig spennende løp med mange skifter underveis – for det var veldig forskjellig hvor det var trykk på
banen. Noen gikk til og med gjennom sundet mellom Gulholmen og Vestre Nessundholmen, hvor det egentlig ikke er vann, i sin iver etter å vinne…
Det var svært utfordrende å holde fart i båtene i lett bris og mye bølger fra all den andre trafikken med alle fritidsbåtene på fjorden denne flotte sommerdagen, men alle var enige om at det var en fantastisk dag på fjorden – med sol og shorts & t-skjortevær hele dagen.
Slik gikk det sammenlagt etter at poengene fra de tre løpene var lagt sammen:
1) Sigurd Lunøe Pihl og sønn. Arendal Seilforening
2) Jørn Pettersen, Alexander Hansen. Brevik Seilforening
3) Karin Halvorsen, Nina Haugland. Kragerø Seilforening.
4) Pål Persen, Runar Borge. Asker Seilforening og Brevik Seilforening
5) Per Sortedahl og Pål Klavenes. Brevik Seilforening
6) Herman Persen Fostvedt og Einar Berg. Asker Seilforening og Horten Seilforening
7) Bjørn Nilsen og Hanne Sondresen. Brevik Seilforening.
8) Halvor Poulsson. Kragerø Seilforening.
9) Eivind Peter Karlsen Brooklyn NY/USA og Haakon Richard Karlsen Haag/NL.

Etter målgang i det siste løpet ble alle seilerne og deres familier ønsket varmt velkomne på brygga hos Edel og Halvor (Poulsson) i Skåtøyroa. Etter en nydelig, kald og boblende velkomstdrink var det uformell premieutdeling. Men, den største premien fikk alle deltagerne en del av gjennom en fantastisk sommerdag på fjorden.
Deretter var det dekket for riktig stor og smaksrik grillbuffet inne og ute i hytta til Edel og Halvor – og her ble dagens seilaser diskutert langt utover den nydelige sommerkvelden.
Foruten å være en seilas skal samlingen også være et sosialt arrangement som skaper og vedlikeholder litt blest rundt klassen BB11 og her leverer denne tilstelningen på alle punkter;
vennskap, seiling, regatta og sosialt. Dette var virkelig et av sommerens høydepunkter.
En kjempeSTOR TAKK til initiativtagerne Pål Persen og Halvor Poulsson samt Jørn Pettersen.

Om julaften

af Indre Havn
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s